Hoe kom ik hoger in Google?

Om hoger in Google te komen, is het belangrijk om zowel on-page als off-page SEO-strategieën te implementeren. Hieronder vind je een gedetailleerde strategie om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen:

On-Page SEO

 1. Zoekwoordonderzoek: Gebruik tools zoals SEMRUSH of Google Keyword Planner om relevante en veelgezochte keywords te vinden die relevant zijn voor je content.
 2. Content van hoge kwaliteit: Creëer unieke, waardevolle en uitgebreide content die de vragen van je doelgroep beantwoordt. Gebruik je keywords op een natuurlijke manier doorheen de tekst.
 3. Title Tags en Meta Descriptions: Optimaliseer je title tags en meta descriptions met relevante keywords. Dit zijn belangrijke elementen die Google gebruikt om de inhoud van je pagina’s te begrijpen.
 4. Header Tags (H1, H2, H3): Organiseer je content met header tags. Gebruik H1 voor je titel en H2 of H3 voor subkopjes om structuur in je content te brengen.
 5. Gebruik van Alt-tekst bij afbeeldingen: Optimaliseer de alt-tekst van afbeeldingen met relevante keywords om je SEO te verbeteren en zorg ervoor dat je site toegankelijk is.
 6. Snelle laadtijd: Zorg ervoor dat je website snel laadt. Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights om te zien waar verbeteringen mogelijk zijn.
 7. Mobielvriendelijk: Met de mobiel-eerste indexering van Google is het cruciaal dat je website mobielvriendelijk is.

Off-Page SEO

 1. Backlinks: Verkrijg kwalitatieve backlinks van gerespecteerde websites. Dit kun je doen door outreach en het creëren van deelbare content.
 2. Sociale signalen: Hoewel sociale signalen niet direct bijdragen aan je SEO-ranking, helpt actieve aanwezigheid op sociale media om je content te verspreiden en meer verkeer naar je site te leiden.
 3. Lokale SEO: Als je een lokale onderneming hebt, zorg dan dat je bedrijf goed is ingesteld op Google Mijn Bedrijf. Dit helpt om hoger in lokale zoekresultaten te komen.

Technische SEO

 1. SSL Certificaat: Zorg ervoor dat je website beveiligd is met HTTPS. Dit is een ranking factor voor Google.
 2. Schone URL-structuur: Gebruik leesbare en beknopte URL’s die keywords bevatten.
 3. Sitemap en robots.txt: Zorg ervoor dat je website een sitemap.xml bestand heeft en een robots.txt bestand dat zoekmachines begeleidt bij het crawlen van je site.

Continue Evaluatie

 • Analyzeer je resultaten: Gebruik Google Analytics en Google Search Console om je SEO-prestaties te meten en gebieden voor verbetering te identificeren.

Vergeet niet dat SEO een langetermijnstrategie is. Het vereist voortdurende inspanning en aanpassing aan de veranderende richtlijnen van zoekmachines. Voor meer geavanceerde strategieën en persoonlijke hulp kun je overwegen om SEO-coaching of -consultancy te zoeken.

WhatsApp