Dit zijn de 15 beste SEO bureaus van Nederland (2024)

Top 15SEO bedrijvenSEO Visibility score*
1RankingMasters766
2Onwise751
3DmsMedia742
4BlauweMonsters739
5Universem264
6Online Marketing Monkey 202
7SEO Bureau200
8Digital Pulse196
9Ontwerpia173
10iSide163
11OM Collective160
12Marketing Partner142
13Depends115
14Inventis109
15SEO bureau Onder108
* Deze score is slechts een schatting en geen vastgegeven
** Baseer je beslissing NIET op deze lijst, het geeft slechts weer hoe zichtbaar deze SEO bureau’s zijn op Google.

Lees meer over SEO

8 Tips voor het Zoeken van het Beste SEO Bureau

Het identificeren van het beste SEO bureau hangt sterk af van je specifieke behoeften, doelstellingen, en de markt waarin je opereert. Verschillende bureaus kunnen gespecialiseerd zijn in verschillende aspecten van SEO, zoals lokale SEO, e-commerce SEO, technische SEO, of contentgerichte strategieën. Het kiezen van een bureau dat past bij jouw unieke eisen is cruciaal voor het succes van je SEO-inspanningen. Hier zijn enkele criteria die je kunt gebruiken om het beste SEO-bureau voor jouw bedrijf te vinden:

1. Specialisatie en Ervaring

Zoek naar bureaus die ervaring hebben in jouw specifieke industrie of die gespecialiseerd zijn in de SEO-diensten die je nodig hebt. Een bureau dat ervaring heeft met vergelijkbare bedrijven of uitdagingen zal waarschijnlijk beter in staat zijn om effectieve strategieën voor jouw situatie te ontwikkelen.

2. Case Studies en Succesverhalen

Het beste SEO-bureau zou in staat moeten zijn om concrete voorbeelden van hun succes te tonen. Vraag naar case studies of succesverhalen van eerdere klanten, vooral die in een vergelijkbare branche als de jouwe. Dit kan inzicht geven in hun capaciteit om meetbare resultaten te leveren.

3. Transparantie en Communicatie

Een goede SEO-partner zal transparant zijn over hun methoden, regelmatig updates en rapporten verstrekken over de voortgang, en helder communiceren over wat ze doen en waarom. Zorg ervoor dat je een duidelijk begrip hebt van hoe het bureau communiceert en rapporteert voordat je een overeenkomst aangaat.

4. Klantrecensies en Testimonials

Het bekijken van klantrecensies en testimonials is een waardevolle manier om inzicht te krijgen in de ervaringen van eerdere klanten met een SEO-bureau. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het evalueren van deze feedback:

Zoek naar diversiteit in feedback:

 • Kijk naar zowel positieve als negatieve recensies om een evenwichtig beeld te krijgen van de ervaringen van eerdere klanten.
 • Let op patronen in de feedback om te zien of er consistente thema’s zijn in de ervaringen van klanten, zowel positief als negatief.

Controleer de geloofwaardigheid van de bronnen:

 • Zoek naar recensies op onafhankelijke platforms zoals Google My Business, Yelp, Trustpilot, of gespecialiseerde brancheplatforms.
 • Controleer of de recensies afkomstig zijn van echte klanten door te kijken naar details zoals profielfoto’s, namen en datums.

Lees de testimonials:

 • Bekijk testimonials op de website van het SEO-bureau om te zien welke successen en resultaten ze hebben behaald voor eerdere klanten.
 • Let op specifieke voorbeelden en casestudies die de effectiviteit van hun diensten ondersteunen.

Stel vragen aan het bureau:

 • Als je twijfels hebt over bepaalde aspecten van de feedback, aarzel dan niet om vragen te stellen aan het SEO-bureau.
 • Vraag naar specifieke situaties of uitdagingen die in de recensies worden genoemd en hoe het bureau ermee is omgegaan.

Gebruik je gezond verstand:

 • Gebruik je eigen beoordelingsvermogen bij het interpreteren van klantrecensies en testimonials. Bedenk dat elke ervaring subjectief kan zijn en dat de context belangrijk is.

5. SEO-Methoden en Praktijken

Het beste SEO-bureau voor jou gebruikt SEO-praktijken die niet alleen effectief maar ook ethisch zijn. Vermijd bureaus die “black-hat” SEO-technieken gebruiken, aangezien deze je site op lange termijn kunnen schaden. Vraag naar hun benadering van linkbuilding, contentcreatie, technische SEO, en andere relevante tactieken.

6. Prijsstelling en Contractvoorwaarden

Terwijl kosten een belangrijke overweging zijn, moet je op zoek gaan naar waarde in plaats van simpelweg het goedkoopste bureau te kiezen. Begrijp de contractvoorwaarden, wat inbegrepen is in de prijs, en of er langetermijnverplichtingen zijn.

7. Aanpassingsvermogen en Toekomstvisie

SEO is een snel veranderend veld. Het bureau dat je kiest, moet niet alleen up-to-date zijn met de huidige best practices maar ook in staat zijn om zich aan te passen aan toekomstige veranderingen in zoekalgoritmes en digitale marketingtrends.

8. Aanbevolen Stappen

 • Maak een shortlist: Begin met een lijst van bureaus die goed aangeschreven staan en ervaring hebben in jouw sector of met jouw specifieke behoeften.
 • Vraag om een audit: Veel bureaus zullen een initiële SEO-audit van je website aanbieden om verbeterpunten te identificeren. Dit kan je helpen hun deskundigheid en benadering te beoordelen.
 • Houd een kennismakingsgesprek: Een persoonlijk gesprek kan helpen om de compatibiliteit en het vertrouwen tussen jou en het bureau te beoordelen.

Wij zijn een SEO bureau dat actief is in Den Bosch. Bekijk hier hoe wij jou kunnen helpen.

WhatsApp